kr.229
En fantastisk vin fra Mallorca!
Druerne til denne vin bliver leveret af små lokale vinbønder fra både den nordlige og sydlige del af Mallorca. Vinbønderne arbejder alle ud fra en stor respekt for det lokale klima og miljø. Vinen er sammensat af 60% Callet-Fogoneu, 20% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot.
Efter maceration og gæring på ståltanke lagres vinen 12 måneder på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade af højeste kvalitet.
I glasset står vinen med en intens og moden rød farve. Aroma af mørk frugt, ristet træ, kaffe, ribs og anis. På tungen rammes man af en fantastisk kompakt, men samtidig ren frugt. I en cremet struktur byder vinen på smagsnuancer som f.eks. brombær, skovbær, mokka, peber og lakrids. Der er en overvældende intensitet, som aldrig kommer ud af balance pga. en fornem syre og struktur.
I vinens ungdom bør den iltes 2-3 timer før servering ved 15-16 grader.
Francesc Grimalt og Sergio Cabellero startede i 2006 deres egen lille vinproduktion, som skal udtrykke druernes unikke karakter samt sætte nye rammer for hvordan vine kan skabes. Allerede med deres første vin skabte Francesc og Sergio nye rammer, da de stod uden et reelt vinhus og derfor måtte gære vinen i åbne mælkekar. I 2007 ombyggede de to venner en gammel bondegård til et minimalistisk vineri, som nu danner rammen om deres årlige produktion på ca. 45000 flasker.
Deres første vin lavet i 2006 fik debut på markedet i 2008 med stor succes. I 2009 blev vinhuset kåret til årets vinhus i Spanien af det anerkendte vinmagasin Guia Peñín. Navnet 4Kilos er en metafor for den startkapital vinhuset havde. De startede op med 4.000.000 Pesetas, hvilket svarer til ca. 180.000 kr. Dette vinhus lever derfor på en nøjsomhed og kærlighed overfor deres terroir og druer, og ikke nogen voldsom kapital.
Drue | Callet (60%), Syrah (20%), Cabernet (10%), Merlot (10%) |
---|---|
Vinhus | 4 Kilos |
Antal flasker produceret | 48.000 |
ALKOHOL | 13% |
VOLUME | 750 mL |